Vineos

Сангрията произлиза от областта Риоха в Испания, която е известна със своите първокласни и ароматни червени вина.

Сангрия: любимата напитка на Испания и Португалия и може би най-известният винен коктейл. Тя е нещо повече от източник на прохлада и наслада по време на сиестите, сангрията е обявена за национално богатство и според законодателството на ЕС тя може да бъде произвеждана под това име само в Испания и Португалия. Тя се прави от червено вино, свежи плодове, сок/сода, подправки и други добавки по желание. Нейният произход датира още отпреди 2000 години, когато римляните населили Иберийския полуостров. Тогава водата не била безопасна за пиене и те я прочиствали, като слагали вино. Така местните преоткрили нов вариант, в който добавили вино, вода, свежи плодове и ароматни подправки. Ай-ай-айй, истинска наслада за небцето.

Избата Pujanza е емблематична с това, че вдъхва във всяко вино уникалните качества на тероара Риоха.

Знаете ли, че думата сангрия означава „кървав“, защото sangre на испански е „кръв“. Това идва от кървавочервения цвят на напитката, придобит от страстното испанско вино. Предполага се, че сангрията произлиза именно от областта Риоха в Испания, която е известна със своите първокласни, наситени и ароматни червени вина. Избата Pujanza е емблематична с това, че вдъхва във всяко вино уникалните качества на тероара Риоха. Не само това, но и да пресъздаде традиционния начин, по който се произвеждат вината от Риоха, за да се докосне всеки именно до историята на този велик регион.

Препоръчваме да отпивате испанските вина от Риоха най-вече самостоятелно и в крайни случаи, ако е много горещо, да подсилите ароматността им в сангрия. Но иначе няма как да усетите тази директност, сила, страст и едновременно свежест в небцето, докато отпивате Hado на Pujanza. Незабравимо вино, с което можете да започнете пътуването из обявената за контролирано наименование за произход (DOC) област Риоха. То е живо и експресивно, с аромати на червени плодове, нотки на цветя и опушеност, докато небцето е със свежа балансирана киселинност и приятни танини. След това можете да преминете към Le Paul на Pujanza, чието небце е овално с добър баланс и свежест, плодов послевкус и експресивен завършек. Така ще се влюбите в страстните вина от Риоха, че ще ви се дотанцува фламенко.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *